Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2013

Konzum najavio povlačenje s burze i nuđenje poštanskih usluga

Nadzorni odbor Konzuma predložio je glavnoj skupštini da se prošlogodišnja dobit raspodjeli većim dijelom u zadržanu dobit i dijelom za isplatu dividende, a predloženo je i da se dionice Konzuma povuku s uvršetnja na uređenom tržištu Zagrebačke burze, objavilo je Konzum nakon današnje sjednice Nadzornog odbora...

Konzum je prošle godine ostvario 204,68 milijuna kuna dobiti, a dioničarima je predloženo da se veći dio dobiti, ili iznos od 136,57 milijuna kuna, rasporedi u zadržanu dobit, dok bi se za dividendu izdvojilo 68,1 milijun kuna i dividenda bi iznosila 3 kune po dionici.

Sa sjednice Nadzornog odbora dioničarima je za skupštinu najavljen i prijedlog o povlačenju dionica Konzuma s uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze, a Konzum neopozivo izjavljuje da se obvezuje svim dioničarima koji glasaju protiv te odluke otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu.

Pod pravičnom naknadom, kako se navodi, smatra se prosječna cijena dionica ostvarena na Zagrebačkoj burzi, izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na Burzi u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na glavnu skupštinu.

Ukoliko iznos pravične naknade izračunat na zakonski propisan način bude manji od 148 kuna, Konzum se obvezuje isplatiti dioničarima 148 kuna po svakoj dionici, dakle cijenu koja je vrijedila u javnoj ponudi Agrokora, navodi se u obavijesti Konzuma na Zagrebačkoj burzi.

Koncern Agrokor većinski je vlasnik Konzuma u kojem, po posljednjim podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, ima 81,49 posto dionica, dok Jamnica, tvrtka iz sastava Agrokora, ima 11,10 posto dionica.

Kako je najavljeno nakon sjednice Nadzornog odbora Konuzma, glavnoj skupštini će se predložiti i da dopuni predmet poslovanja tog trgovačkog lanca te kao nove djelatnosti navede - pružanje univerzalnih poštanskih usluga u unutarnjem i međunarodnom prometu, pružanje ostalih poštanskih i kurirskih usluga.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram