Zatvori
Poslovni Puls
05/07/2013

Novi Zeland: Više nam nije potrebna viza za odlazak u zemlju Gospodara prstenova!

Novi Zeland ukinuo je vize građanima Hrvatske koji u tu zemlju putuju u posjet kraći od tri mjeseca, rekao je počasni konzul Novog Zelanda u Hrvatskoj Nikola Jelinčić...

Bezvizni režim olakšat će poslovnim ljudima iz Hrvatske putovanje na Novi Zeland što će dodatno ojačati razvoj trgovinskih odnosa, a olakšat će i putovanja Hrvatima koji u toj zemlji imaju rodbinu.

"Imamo snažnu i živu hrvatsku zajednicu na Novom Zelandu, te sve važnije trgovinske veze s Hrvatskom. Odnosi su dodatno ojačani kroz hrvatsko pristupanje Europskoj uniji kao 28. članice 1. srpnja ove godine", kaže se u priopćenju iz novozelandske vlade.

Trenutno se godišnje ostvaruje oko 240 hrvatskih posjeta Novom Zelandu, a očekuje se da će ta brojka rasti nakon što je ukinut vizni režim, naglašava novozelandska vlada.

Ministrica za socijalni razvoj Novog Zelanda Paula Bennett boravi od 4. do 7. srpnja u Hrvatskoj, a tijekom današnjeg dana sastat će se s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem, s kojim će razgovarati o sporazumu o socijalnom osiguranju između Hrvatske i Novog Zelanda, s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš te s ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačič, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram