Zatvori
Poslovni Puls
28/06/2013

Nikica Gabrić: Dubrovnik na turizmu može zarađivati i 10 milijardi eura!

Utemeljitelj Nacionalnog foruma Nikica Gabrić najavio je danas ljetnu turneju kroz deset hrvatskih gradova te pretvaranje foruma u stranku...

"Radimo istraživanja i prepoznatljivi smo ljudima, javljaju nam se i imamo pet tisuća fanova. Mjerimo koliki nam je utjecaj na društvo i bude li najesen isto, postat ćemo stranka", kazao je Gabrić, prenosi Večernji. Često, kaže, čita da su bliski s Bandićem, Josipovićem, Karamarkom, a Nacionalni forum zapravo je postao poželjna udavača koja ne želi potrošene političare koji su danas na političkoj sceni.

"Sve što želimo mi iz Nacionalnog foruma već se negdje dogodilo. Mi smo ljudi koje ne zanima politika da bi zaradili, u suštini smo prosvjetitelji", rekao je Gabrić. Primjerice, Gabrić drži da bi Dubrovnik, koji donosi 450 milijuna eura od turizma, trebao donositi deset milijardi. Potrebno je samo stvoriti sadržaj koji bi zadržao ljude u Dubrovniku i okolici.

"Svađamo se s Bosancima oko dva kamena koja jedva vire iz mora, umjesto da od Ploča stvorimo svjetsku luku. Treba imati hrabrosti za promjene. Netko je i Hong Kong dao u koncesiju da stvori svjetski centar, pa jesu li ga Britanci odnijeli? U vrijeme najveće krize izgrađeno je 27 mostova između Floride i Key Westa – mogli bismo i mi sve otoke povezati mostovima, na njima mogu živjeti još tri Hrvatske", argumentirao je Gabrić zašto su nužni veliki iskoraci s kojima nijedna vlada ne može računati na drugi mandat što političare kojima je to osnovni poziv priječi da ih ostvare.

Rješenja vidi u tehničkoj vladi ili konsenzusu Vlade i oporbe, no ne smatra ih realnima. Članovi Nacionalnog foruma obići će Split, Pulu, Šibenik, Zadar, Osijek, Dubrovnik i Slavonski Brod. Gabrić je podijelio nagrade četvero studenata koji su napisali najbolje eseje na temu Kako promijeniti Hrvatsku, prenosi Večernji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram