Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2013

Nova faza ulaganja u dubrovačke hotele

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić u utorak se sastao s većinskim vlasnikom hotelske grupacije Valamar, Gustavom Wurmböckom te su tom prigodom razgovarali o ulaganjima u Dubrovnik te sudskom sporu oko zemljišta na Babin kuku...

Wurmböck je najavio kako će Valamar u Dubrovnik ove godine uložiti dvadesetak milijuna eura i to u obnovu hotela Dubrovnik President koji bi trebao povećati kategoriju na pet zvjezdica.

Hotel će dobiti dodatne kongresne sadržaje te uređeniju plažu. Također, obnavljat će se i hotel Argosy kako bi zadovoljio kriterije kategorizacije za četiri zvjezdice.

Govoreći o spornom zemljištu oko kojeg je u tijeku sudski spor između Grada Dubrovnika i Valamara, gradonačelnik Vlahušić kazao je kako se bilo kakvo rješenje treba tražiti zajedno sa hrvatskom Vladom koja je i vodila proces privatizacije hotelske kuće Dubrovnik Babin kuk.

Kako bi se pokušalo ostvariti izvansudsku nagodbu u kojoj će Grad zadovoljiti svoje interese, gradonačelnik će inicirati sastanak između Grada Dubrovnik, Valamara i Vlade RH. Inače, osim Valamara, i drugi hoteljeri najavljuju investicije na dubrovačkom području. ALH će tako u hotel Kompas uložiti skoro 14 milijuna eura, ulaganja u hotel Koločep iznosit će 10 milijuna eura ,a tu je i druga faza hotela More dok bi do iduće sezone trebao biti otvoren i hotel Grand, prenosi Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram