Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2013

Može li slovenski GEN-I ozbiljno ugroziti dominaciju HEP-a?

Slovenska tvrtka GEN-I hrvatskom tržištu nudi jeftiniju električnu energiju i to prvi mjesec potpuno besplatno za korisnike koji ugovor potpišu do 31. srpnja, najavili su predstavnici te tvrtke na konferenciji za novinare u Zagrebu...

Iz tvrtke poručuju kako će nuditi nižu cijenu od drugih dobavljača te se obvezuju kako cijene neće mijenjati do kraja 2015. godine. Do kraja 2013. godine tvrtka očekuje 20.000 korisnika u Hrvatskoj, a do kraja 2016. godine planiraju ostvariti 17-postotni tržišni udio.

Slovenska tvrtka GEN-I najveći je dobavljač električne energije i zemnog plina u Sloveniji i jedan od vodećih trgovaca električnom energijom u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Električnom energijom i zemnim plinom opskrbljuje korisnike u Austriji, Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji i Makedoniji, s ukupnim opsegom prodaje od 4,5 milijarde kilovatsati energije godišnje.

Na hrvatskom tržištu posluje od 2005., s opskrbom više od 5.000 mjernih mjesta. Opskrbljuje tvrtke kao što su Konzum, Tisak, Mercator-H, Zdenka, Hespo, itd. Klijenti su mu i tijela gradske uprave u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Jastrebarskom, Novskoj, Rijeci, Vinkovcima te institucije poput fakulteta i studentskih centara. Sada svoje usluge nude i kućanstvima te obrtnicima, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram