Zatvori
Poslovni Puls
12/06/2013

Turska na "Sulejmanu" i drugim sapunicama godišnje zaradi 130 milijuna dolara

Turske serije prije samo pet godina koštale su u prosjeku 4.000 dolara po epizodi, a sada dostiže nevjerojatnih 150.000 dolara po epizodi, donosi The Wall Street Journal...

Po podacima turskog ministarstva kulture i turizma, od 2008. se stalno povećava izvoz TV serija, a Turska je u 2012. od prodaje sapunica zaradila 130.000.000 dolara, a očekuje se da će ta cifra na kraju ove godine iznositi oko 150.000.000 dolara, prenosi srpski Telegraf.

Telenovele su prodane u više od 70 zemalja, a osim starih tržišta kao što su Bliski istok, Afrika i Balkan, sve je veći interes i u Aziji i Latinskoj Americi, a Meksikanci otkupljuju prava na turske serije kao što je "Ezel" kako bi po istoj pravili svoje verzije.

To nije sve, turski ministar ekonomije Zafer Caglayan je nedavno potvrdio da Vlada želi u Istanbulu napraviti filmski centar, kao i da su u toku pregovori sa kompanijom "Entertainment Development Partners" iz Los Angelesa koja želi da investirati tri milijarde dolara u tursku filmsku produkciju, prenosi Telegraf.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram