Zatvori
Poslovni Puls
10/06/2013

Agrokor ostao jedini potencijalni kupac slovenskog Mercatora

Agrokor Ivice Todorića jedina je kompanija s kojom se i dalje pregovara oko prodaje Mercatora. Potvrdio je to konzorcij Mercatorovih dionica, javljaju slovenski mediji...

Kada će pregovori biti završeni, za sada nije moguće prognozirati. Iz konzorcija su priopćili da su sve uključene strane svjesne važnosti ova transakcije kako za djelatnike i dioničare Mercatora, tako i za vjerovnike, dobavljače i potrošače.

S Agrokorom su stoga u tijeku detaljni razgovori o njihovim planovima za budućnost Mercatorovog poslovanja. Konzorcij Mercatorovih dioničara do završetka pregovora više neće izlaziti u javnost ni sa kakvim informacijama.

Kako javlja slovenski dnevni list Delo, sindikati nemaju ništa protiv preuzimanja Mercatora od strane Agrokora. Njihov jedini cilj je da firmu preuzme stabilni vlasnik koji će sačuvati postojeće trgovine i radna mjesta, te ulagati u razvoj Mercatora.

Agrokor je navodno ponudio 110 eura po dionici Mercatora, prenosi Index.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram