Zatvori
Poslovni Puls
03/06/2013

Slovenci: Nismo odlučili kome prodati Mercator

Većina slovenskih medija raspisala se ovog vikenda kako je  Agrokor Ivice Todorića tik do dogovora za preuzimanje većinskog udjela u slovenskom Mercatoru...

Prema tim neslužbenim informacijama dogovor s vlasnicima 53 posto udjela u Mercatoru pri samom je kraju, a ugovor bi mogao biti parafiran već ovog tjedna. No, slovenska državna televizija pozivajući se na službene izvore sve to opovrgava.

"U pregovorima za prodaju 'ne odvija ništa dramatično'", objavila je slovenska televizija pozivajući se na službene izvore u Pivovarni Laško koja posjeduje 23,34 posto Mercatora te na službene informacije iz Nove Ljubljanske banke (NLB) koja posjeduje 10 posto udjela u Mercatoru.

Štoviše, Dušan Zorko direktor Pivovarne Laško tvrdi da informacije "kako je sve gotovo" oko prodaje, zapravo štete svima. Zorko naglašava da još nije ni blizu potpisivanje ugovora s obzirom da ugovor mora dobiti potvrdu niza slovenskih regulatornih tijela te da se još uvijek traži "najbolji kupac", prenosi Index.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram