Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2013

Hong Kong uveo Buffettove električne taksije

Hong Kong je u subotu pustio u promet prve električne taksije, u okviru napora za smanjenje velikog onečišćenja u tom megalopolisu na jugu Kine sa sedam milijuna stanovnika...

Četrdeset pet crvenih automobila kineskog proizvođača električnih vozila BYD-a koje je dijelom financirao američki investitor Warren Buffett, pokreće litijski-željezno-fosfatni (LFP) akumulator koji se puni u dva sata i omogućuje vožnju od 300 km, navodi BYD.

Ispitivanje vozila trajat će šest mjeseci. Kako navodi udruga vozača taksija, električni taksi, uz ekološke prednosti, trebao bi biti jeftiniji za korištenje i održavanje. Stajao bi naime 0,2 do 0,3 honkonška centa po kilometru dok benzinski taksi stoji 0,8 centa (10 centa američkog dolara).

Udruga je pozvala vlasti da postave više stanica za napajanje. BYD je najavio postavljanje 47 stanica na devet mjesta u gradu.

Mjesna vlada je lani najavila, prvi put u zadnjih 25 godina, da želi smanjiti onečišćenje koje je, po studiji sveučilišta u Hong Kongu odgovorno za više od 3.000 smrti u godini, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram