Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2013

Prosječna neto plaća u veljači pala ispod 5.500 kuna

Prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosila je 5447 kuna, objavio je Državni zavod za statistiku...

To je za 82 kune ili nominalno za 1,5 posto manja prosječna neto plaća od one isplaćene za prijašnji mjesec, odnosno za siječanj ove godine.

Na godišnjoj razini pak, u odnosu na prosječnu neto plaću za veljaču prošle godine, prosječna je plaća za drugi mjesec ove godine bila veća za 84 kune ili nominalno za oko 1,5 posto.

Realno su prosječne neto plaće za ovogodišnju veljaču manje i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, budući su potrošačke cijene u veljači bile za 0,3 posto veće nego u siječnju, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na veljaču 2012., povećane za 4,9 posto.

Danas objavljeni prvi podaci statistike pokazuju da je prosječna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosila 7863 kune.

U odnosu na mjesec prije to je manje za 111 kuna ili nominalno za 1,4 posto. Na godišnjoj je razini pak, u odnosu na prošlogodišnju veljaču, prosječna bruto plaća za ovogodišnju veljaču bila veća za 161 kunu ili nominalno za 2,1 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram