Zatvori
Poslovni Puls
12/04/2013

Informatičari će i ove godine najlakše pronaći posao u Hrvatskoj

U 2013. najtraženiji informatički stručnjaci u Hrvatskoj i dalje su softverski developeri s ukupno 44 posto udjela u poslovima vezanim za informatičku tehnologiju...

Na drugom je mjestu sa 13 posto posao poslovnog analitičara, dok su na trećem s devet posto i četvrtom mjestu s osam posto udjela poslovi sistemskog inženjera te stručnjaka za razvoj weba i multimediju.

Rezultati su to redovitog godišnjeg istraživanja koje je provelo Visoko učilište Algebra. Gotovo dvije trećine ispitanih tvrtki izjavilo je da će ove godine zapošljavati nove informatičke stručnjake. Naime, 63 posto tvrtki odgovorilo je pozitivno, dok ih 37 posto ne planira zapošljavati nove IT stručnjake.

Istovremeno tvrtke ne planiraju ni smanjivati broj IT-ovaca. Čak 93 posto ispitanih voditelja informatičkih odjela ili voditelja ljudskih resursa kaže da, kao i dosad, otpuštanja informatičara u ovoj godini neće biti, tek sedam ih se posto izjasnilo da planira smanjenje IT odjela. Čak 85 posto tvrtki naglasilo je da u obzir za zapošljavanje dolaze i pripravnici, odnosno pojedinci bez radnog iskustva, prenosi Večernji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram