Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2013

U prva dva mjeseca ove godine zabilježen pad robnog izvoza

Robni izvoz Hrvatske u prva je dva mjeseca ove godine, izražen u kunama, smanjen za 4,1 posto, dok je izražen u eurima pao za 4,2 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a istodobno je uvoz u kunama porastao za 1,2 posto i u eurima za 1 posto...

Pokrivenost uvoza izvozom u prva dva mjeseca ove godine iznosi 54,9 posto, pokazuju danas objavljeni privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku. U prva dva mjeseca ove godine iz Hrvatske je izvezeno robe u vrijednosti od 9,8 milijardi kuna, a uvoz je ostvaren u vijednosti 17,8 milijardi kuna.

Deficit u robnoj razmjeni s inozemstvom iznosio je nešto više od 8 milijardi kuna i veći je za 8,4 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Izraženo u eurima, hrvatski robni izvoz u prva dva ovogodišnja mjeseca ukupno je iznosio 1,3 milijarde eura, dok je uvoz iznosio 2,3 milijarde eura.

Manjak u robnoj razmjeni s inozemstvom iznosi 1,06 milijardi eura, što je u odnosu na prva dva mjeseca lani rast za 8,3 posto.

U veljači je izvezeno robe u vrijednosti od 685,1 milijun eura te uvezeno za 1,2 milijarde eura. Pokrivenost uvoza izvozom u veljači je iznosila 56 posto, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram