Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2013

Hrvatska je jedna od pozitivnih priča s Mediterana

Hrvatska je jedna od pozitivnih priča Mediterana, jer se u samo 15 godina od završetka rata i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja nalazi pred ulaskom u Europsku uniju, izjavio je predsjednik Sabora Josip Leko na summitu Unije za Mediteran održanom u Marseillesu...

"Hrvatska je među ostalim i mediteranska zemlja, pa ima snažne interese na tome području, osobito u očuvanju okoliša i čistoće mora", istaknuo je Leko na skupu na kojem su sudjelovali čelnici parlamentata 43 države članice te međunarodne organizacije.

Skup u Marseillesu, lučkom gradu na jugu Francuske, bio je prvi sastanak predsjednika parlamenata Unije za Mediteran, regionalne inicijative koja je utemeljena u Parizu 2008., za vrijeme francuskog predsjedanja EU-om, a organiziran je na inicijativu predsjednika Europskog parlamenta Martina Schulza.

Čelnici parlamenata prihvatili su završnu deklaraciju u kojoj se ističe da su parlamenti zemalja članica i predstavnička demokracija jamstvo političkog i gospodarskog napretka regije, političkog dijaloga, gospodarske suradnje i slobodne trgovine koji čine okosnicu euromediteranskih odnosa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram