Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2013

Medijski div Mertelsmann smanjuje svoj udio u RTL-u

Njemački medijski div Bertelsmann u četvrtak je objavio da će smanjiti udio u televizijskom divu RTL-u sa sjedištem u Luxemburgu prodajom dionica na burzi...

"Bertelsmann potvrđuje da namjerava smanjiti svoj udio u grupi RTL putem sekundarne javne ponude. Tom će se transakcijom znatno povećati broj dionica grupe RTL u slobodnom opticaju, dok će Bertelsmann zadržati u vlasništvu većinu od najmanje 75 posto", navela je u priopćenju njemačka grupa.

Bertelsmann trenutno posjeduje 92,3 posto udjela u RTL-u, dok je 7,7 posto dionica u slobodnom opticaju.

Dionice će biti ponuđene "privatnim i institucionalnim ulagačima u Njemačkoj i Luksemburgu javnom ponudom. U drugim će zemljama dionice biti ponuđene institucionalnim investitorima putem privatnih plasmana", stoji u priopćenju.

RTL, čije su dionice uvrštene na kotaciji luksemburške burze Euronext i u Bruxellesu, priopćio je da namjerava izlistati svoje dionice i u Frankfurtu, a prvi dana trgovanja ponuđenim dionicama očekuje se "prije ljetne stanke."

Činjenica da Bertelsmann ipak namjerava zadržati udio od najmanje 75 posto pokazuje da je "i dalje čvrsto vjeruje u vrlo atraktivne i pozitivne dugoročne prognoze za televizijski i radio program RTL grupe, kao i za poslovanje s produkcijom televizijskog programa", priopćeno je iz RTL-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram