Zatvori
Poslovni Puls
29/03/2013

Zbog ulaska u EU Hrvatska uvela vize za turske i ruske državljane

Od 1. travnja ove godine hrvatski državljani moraju imati vizu za ulazak u Tursku, a viza se može ishoditi na na graničnom prijelazu ili u diplomatsko konzularnim uredima Republike Turske, priopćeno je iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova...

Isto tako od 1. travnja 2013. turski državljani (nositelji običnih putovnica) trebaju imati vizu za ulazak u Republiku Hrvatsku, prenosi HRT.

Hrvatska je obvezna, u procesu pristupanja Europskoj uniji, potpuno uskladiti svoj vizni sustav s viznim sustavom Europske unije najkasnije tri mjeseca prije datuma pristupanja. S obzirom da RH ulazi u punopravno članstvo Unije 1. srpnja, hrvatski vizni sustav mora biti potpuno usklađen najkasnije do 1. travnja. To znači da će se za državljane Turske i Rusije, te ostalih država koje nisu članice EU-a, od toga dana primjenjivati klasični vizni režim.

Hrvatska Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o viznom sustavu koja stupa na snagu u ponedjeljak, 01. travnja. Tim je propisom obavljeno završno usklađivanje hrvatskog viznog sustava s viznim sustavom EU-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram