Zatvori
Poslovni Puls
28/03/2013

Ljubljanski Dnevnik: Dobit Todorićevog Agrokora potonula za čak 90 posto!?

Agrokor prošle je godine ostvario prihod od 3,9 milijardi eura, što je rezultat na razini 2011...

Pritom je dobit čak 90 posto niža prema godini ranije i iznosi tri milijuna eura (prema službenim podacima, 2011. bila je 195 milijuna kuna, dok je prihod od prodaje iznosio 29,05 milijardi kuna). Neslužbene nerevidirane podatke o poslovanju najvećega koncerna u regiji objavio je u utorak ljubljanski Dnevnik koji, tvrde u tom listu, raspolaže Agrokorovom bilancom za 2012.

"Pad Agrokorove lanjske dobiti u velikoj je mjeri povezan s visokom zaduženošću hrvatske grupacije i sve više nenaklonjenim financijerima", navode u tom listu.

Prosječna kamatna stopa prema kojoj je koncern lani plaćao kamate je 11 posto, a ukupno je Agrokor lani platio gotovo 180 milijuna eura po kamatnim obavezama. To predstavlja, ističu, polovicu Agrokorova EBITDA (dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije), koji je bio 352 milijuna eura.

Dnevnik navodi i da je koncern smanjio kapital, i to za oko 300 milijuna eura. Agrokorov je kapital prema službenim podacima za devet mjeseci 2012. iznosio više od 6,6 milijardi kuna ili oko 900 milijuna eura. Sad je snižen na 590 milijuna eura, tvrdi slovenski list.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram