Zatvori
Poslovni Puls
12/03/2013

Europa mora izgraditi milijune novih postaja za napajanje električnih vozila

Europa će zaostati za Kinom, Japanom i Sjedinjenim Državama ako ne prihvati prijedlog zakona o gradnji milijuna novih postaja za napajanje električnih vozila i vozila na plin, upozorio je europski povjerenik za promet Siim Kallas...

Povjerenik Kallas otvorio je prvu ministarsku raspravu o tom prijedlogu koji neki u industriji smatraju najznačajnijim do sada kada je riječ o alternativnim gorivima.

Tom inicijativom želi se prevladati zastoj u razvoju električnih vozila i vozila na plin jer ne postoji mreža postaja za njihovo napajanje.

"Naši konkurenti Japan, Kina i SAD napreduju prema tim ciljevima", rekao je Kallas na sastanku ministara prometa EU-a u ponedjeljak.

Kada je riječ o zabrinutosti država članica zbog cijene, strogih ciljeva i roka za njihovo ostvarenje do 2020., Kallas je kazao da je Europska komisija spremna biti fleksibilna te da će trošak snositi privatni sektor.

"Moja opća ideja je da bi potrebna ulaganja trebala doći iz privatnog sektora", rekao je, dodajući da je industrija podržala taj prijedlog, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram