Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2013

Prijenosi Formule 1 od ove godine na Sportskoj televiziji

Kreator grupa najavila je u zagrebačkom hotelu Sheraton novu uzbudljivu sezonu Formule 1. U svojoj trećoj godini suradnje s najprestižnijim svjetskim motosport događajem predstavljen je novi televizijski partner – Sportska televizija. Nakon dvije godine na lokalnim televizijama Formula 1 vraća se na televiziju s nacionalnom pokrivenošću...

Brojnim predstavnicima medija i gostima nakon uvoda Renate Sopek obratili su se Ivan Blažičko – glavni komentator prijenosa te dugogodišnji sportski novinar, Jura Ozmec – glavni urednik Sportske televizije i Davorin Štetner – direktor Kreator grupe i vlasnik prava prijenosa Formule 1 za Hrvatsku. Prisutnima je iznesen koncept ovogodišnjeg prijenosa najprestižnijeg svjetskog oktanskog događaja. Gledatelji će Formulu 1 moći pratiti uživo putem Sportske televizije te putem IPTV kanala Kreator TV koji je s probnim signalom krenuo u ponedjeljak na B.net-u. Kreator TV novi je projekt Kreator grupe,a čini ga specijalizirani kanal u kojem će zaljubljenici u motorsport moći pratiti neke od najprestižnijih svjetskih serija poput MotoGP-a, Formule 3, GP2, WTCC-a i ostalih na hrvatskome jeziku. Istodobno, predstavljena je suradnja Kreator TV-a i portala Nove TV – OYO.hr gdje će posjetitelji moći pogledati sportske sadržaje tijekom čitave godine.

"U protekle dvije godine gledateljima smo pružili vrhunske prijenose te očekujem da će tako biti i dalje. Prebacivanjem Formule 1 na televiziju s nacionalnom koncesijom dobivamo još jaču priču kako za gledatelje – tako i za naše oglašivače koji ovime dobivaju jedan od najjačih marketinških kanala na tržištu. Uvjeren sam kako će Sportska televizija opravdati povjerenje koje smo im ukazali. Kanal Kreator TV pokušaj je da brojnim ljubiteljima oktana pružimo nešto o čemu su dosad samo sanjali. Ovo je probna godina te ćemo tek vidjeti postoji li dugoročan ekonomski interes za kanal", rekao je Davorin Štetner.

Zaslužan za dodatno podizanje adrenalina kod gledatelja prošle sezone – Blažičko najavljuje uzbuđenja koja su pred nama:

"Protekla sezona Formule 1 bila je jedna od najuzbudljivijih sezona u povijesti. Siguran sam da nas i ove godine očekuju fantastične utrke i ludo prvenstvo",, rekao je Ivan Blažičko, dugogodišnji sportski novinar i komentator Formule 1.

"Mi smo, to nikako ne valja smetnuti s uma, komercijalna televizija, postojimo manje od 2 godine i ovakvi su nam projekti još jedan ispit na putu kojim prolazimo. Nakon prijenosa najvećih svjetskih manifestacija, uključujući lani i prijenose s Olimpijskih igara, a posebno nakon najnovijih pokušaja da nas proglase propalim projektom, mi smo spremni položiti ga s najvećom ocjenom", rekao je Jura Ozmec, glavni urednik Sportske televizije.

Prijenosi Formule 1 počinju 16.3. kvalifikacijama na Velikoj nagradi Australije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram