Zatvori
Poslovni Puls
01/03/2013

EPH blokirao izlazak novog "glamour" tjednog priloga uz 24sata

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se društvu 24 sata d.o.o. nalaže prestanak, odnosno odustajanje od izdavanja publikacije Glory. Takvu je mjeru sudu predložio Europapress Holding zahtijevajući zaštitu svojeg intelektualnog vlasništva, odnosno brenda Gloria...

Društvu 24 sata d.o.o. prijeti i novčana kazna u iznosu 100.000 kuna tjedno ako se ne bude ponašao sukladno privremenoj mjeri Trgovačkog suda u Zagrebu i počne s izdavanjem publikacije Glory.

Publikacija "Glory" zapravo je trebao biti tjedni prilog koji bi izlazio u sklopu dnevnog lista 24 sata, a navodno se cijeli projekt trebao na kioscima pojaviti od 1. ožujka. EPH je tužio konkurenciju 25. veljače, a samo dva dana nakon toga uslijedila je privremena mjera suda.

EPH se potužio kako je publikacija "Glory" verbalno i vizualno gotovo istovjetna njihovom brendu "Gloria" te u svojoj tužbi ustvrdio kako je taj brend zaštićen kroz 13 registriranih žigova. Gloria izlazi već 14 godina i u EPH tvrde kako je postigao tržišnu poziciju najkvalitetnijeg i najtiražnijeg ženskog tjednika u Hrvatskoj s nakladom od 90.000 primjeraka, prenosi T-Portal.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram