Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2013

Ulaganja u turizam ove će godine iznositi gotovo 3 milijarde kuna!

Ministar turizma Veljko Ostojić najavio je da će investicije u turizam ove godine biti gotovo tri milijarde kuna, što je dvostruko više nego 2012. godine...

"Ove ćemo godine u turizam investirati između 2,6 milijardi kuna i 3 milijarde kuna, što je gotovo dvostruko više nego prošle godine kada je investirano 1,6 milijardi kuna", rekao je Ostojić novinarima u Splitu u stanci Proinvesta - predstavljanju ključnih Vladinih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva.

Po Ostojićevim riječima, u ukupnim ovogodišnjim ulaganjima u turizam oko dvije milijarde kuna bi trebale biti privatne investicije.

Istaknuo je i dobru suradnju Ministarstva turizma i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), koja nudi posebne kreditne uvjete za financiranje projekata u turizmu, uz kamate od 2, 3 i 5 posto, rok otplate od 17 godina uz četiri godine počeka. To je nešto što je pokrenulo investicijski interes u zemlji i što su prepoznali prije svega domaći turistički radnici i hotelijeri, kazao je Ostojić.

Najavio je i kako će za desetak dana biti predstavljena nova kreditna linija za male i srednje poduzetnike u turizmu, program kojeg Ministarstvo turizma priprema u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, HBOR-om i HAMAG-om, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram