Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2013

Billboard: Madonna zaradila najviše prošle godine!

Američka pop zvijezda Madonna najviše je zaradila u glazbenoj industriji prošle godine, a u tome joj je najviše pomogla svjetska turneja MDNA, objavio je časopis Billboard na svojoj internetskoj stranici...

Madonna (54) se našla na vrhu godišnje Billboardove liste po zaradama drugi put u pet godina. Popis se sastavlja prema zaradi od turneje, albuma i drugih projekata izvođača.

Billboard navodi da je samo na turneji Madonna zaradila oko 32 milijuna dolara, što čini više od 90 posto njezina ukupnog lanjskog prihoda od 34,6 milijuna dolara.

Madonna, koja je također bila na vrhu liste i 2008. godine, jedina je žena u top deset. Drugo mjesto je zauzeo Bruce Springsteen (33,4 milijuna dolara), a treće Roger Waters, bivši član Pink Floyda (21 milijun). Četvrta je grupa Van Halen, a peta američka country zvijezda Kenny Chesney.

I ovom se prigodom potvrdilo da vodeća mjesta na listi zarada donese recentne koncertne turneje. Billboard kaže da je u prosjeku 85 posto zarade glazbenika iz prvih deset došlo od koncerata, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram