Zatvori
Poslovni Puls
22/02/2013

Atlantic Grupa ostvarila neto dobit od 55,2 milijuna kuna

Atlantic Grupa je u 2012. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 5 milijardi kuna, što u odnosu na 2011. predstavlja rast od 4,8 posto...

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je 14,9 posto na 575,1 milijun kuna, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa rasla 18,5 posto i iznosi 55,2 milijuna kuna.

“Iznimno smo zadovoljni rezultatima u 2012. u kojoj je Atlantic Grupa ispunila najavljena očekivanja ostvarivši organski rast prihoda uz poboljšanje profitabilnosti. Razdoblje smo zaključili uspješnim projektom refinanciranja, kojim smo potvrdili status kompanije koja odgovorno planira i provodi poslovnu strategiju i uživa povjerenje međunarodnih razvojnih institucija i financijske zajednice. U 2013. djelatnici i Uprava Atlantic Grupe i dalje će biti usmjereni na organski rast poslovanja kroz aktivno upravljanje brendovima, inovacije, optimizaciju troškova te upravljanje rizicima kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi poslovanja”, istaknuo je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Hrvatsko tržište najveće je pojedinačno tržište Atlantic Grupe s udjelom u ukupnoj prodaji od 26,6 posto, a slijede tržište Srbije s 24,9 posto, Slovenija s 13,2 posto, BiH sa 7,6 posto, ostala regionalna tržišta sa 6,4 posto te ključna zapadnoeuropska tržišta sa 7,3 posto. Tržište Rusije i ZND-a s udjelom od 5,0 posto u prihodima od prodaje bilježe najveći rast od 31,4 posto. Ostala tržišta sudjeluju u prihodu s 8,9 posto.

Vlastite robne marke Atlantic Grupe sudjeluju u prodaji sa 72,0 posto, distribucija proizvoda robnih marki principala s 15,9 posto, prihod od prodaje ljekarničkog lanca Farmacia sa 6,1 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 6,0 posto prodaje, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram