Zatvori
Poslovni Puls
14/02/2013

Za Hrvatsku kao filmsku lokaciju zainteresirano sve više inozemnih filmaša

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je kako je važan interes inozemnih produkcija za snimanje filmova i serija na lokacijama u Hrvatskoj jer se time promovira zemlja, brendiraju lokacije, a i prilika je da se zaposli domaća filmsku industriju...

Na pitanje koliko je za same investicije, ali i zemlju bitan sve veći interes inozemnih produkcija za snimanje filmova i serija na lokacijama u Hrvatskoj, Maras je kazao kako je to jako bitno jer ima direktni efekt na ulaganje, odnosno na investiciju.

"Sami budžeti koji će se ostvariti u Hrvatskoj, to je direktan izvoz, a prilika je to za promociju zemlje jer milijuni ljudi gledaju lokacije na kojima se ti filmovi snimaju", rekao je Maras odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja sajmova Nautika, CroTOUR, Hotel&Gastroteh i INGA na Zagrebačkom velesajmu.

Kazao je kako je to nešto u čemu nismo bili prisutni proteklih godina, ali u čemu se želi napraviti iskorak i u razgovoru s ministricom kulture Andreom Zlatar i ministrom turizma Veljkom Ostojićem napravit će se sve kako bi što više projekata došlo, kako bi se zaposlila domaća filmska industrija i reklamirala Hrvatska.

Osvrnuvši se na danas otvorene sajmove na ZV-u Maras je rekao kako Hrvatska ima veliki potencijal u turizmu i nautici, ali još nije iskoristila sve mogućnosti.

Prvenstveno tu misli na ACI koji, kazao je, mora investirati u dodatne marine na Jadranu kako bi se povećali kapaciteti i produžila sezona, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram