Vodeći švedski lanac turističkih agencija Resia proglasio je Hrvatsku hit destinacijom ovog ljeta i jednom od najpopularnijih odmorišnih destinacija u Švedskoj, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a. Lanac Resia je takvu poruku objavio u svom barometru koji je jedan od najutjecajnijih i najviše citiranih izvještaja u švedskom turističkom sektoru…

Hrvatskoj je to ujedno prvi put da je dospjela na listu pet najpopularnijih stranih destinacija u Švedskoj, na kojoj se još nalaze Španjolska, Turska, Grčka i Cipar. Barometar navodi i da su Šveđani 2012. posredstvom lanca Resia u Hrvatskoj za svoja putovanja najviše birali Split, Dubrovnik i Zadar, dijelom i zbog zračnih luka, dok im je ukupna prodaja programa za hrvatske destinacije u prošloj godini porasla 50 posto.

Za Šveđane Hrvatska predstavlja atraktivnu destinaciju zbog bogate i raznolike ponude, od prirodnih atrakcija, do kulturnih i zabavnih događanja i aktivnosti. Barometar ističe i da u ovoj godini Šveđani imaju vrlo visoke želje za za putovanjima, kao i da je budžet prosječne švedske obitelji za putovanja porastao u odnosu na prošlu godinu, a najviše traže paket aranžmane, čarter avionska putovanja te programe aktivnog ljetovanja u destinaciji.