Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2013

Učenici uskoro dobivaju novi školski predmet - poduzetništvo?

Novi predmet u srednjim školama bit će poduzetništvo, a kurikulum bi trebao biti predstvaljen već ove godine. Incijativa je to ministra Gordana Marasa i Željka Jovanovića koji su sigurni da će se poduzetništvo slušati u školama do kraja mandata ove vlade. Kuriozitet je da bi predmet trebali predavati umirovljeni poduzetnici....

"Ta vrsta altruzima bit će prihvatljiva za poduzetnike", kazao je Maras na panelu o investicijama održanom na zagrebačkom veleučilištu VERN. Naime, Hrvatska ima ambiciju postati centar za učenje o poduzetništvu u Europskoj uniji. Za to će se i raditi edukacijski centar na zagrebačkom velesajmu u koji će se uložiti 30 milijuna eura.

Osim te investicije, u Marasovom ministarstvu još je 49 investicijskih projekata teških ukupno 1,3 milijarde kuna. Uspjeh je to zakona o poticanju investicija, zaključio je ministar. Inače, ambiciozno je najavio da će se tijekom 2013. godine realizirati 9 milijardi kuna investicija više nego lani, pa će se ukupni iznos ulaganja javnih, privatnih, stranih i domaćih tvrtki popeti na 70 miliardi kuna. Turski veleposlanik Burak Özügergin rekao je da je Hrvatska prosperitetna zemlja u koju valja odmah ulagati.

"U srednjem roku od 5 do 7 godina hrvatsko gospodarstvo će rasti tom brzinom da se isplati ulagati sada i trpjeti slabije povrate na investiciju", kazao je turski veleposlanik koji ističe da su Turci odlučili pojačati svoju prisutnost u Hrvatskoj. Ponaprije zbog ulaska naše zemlje u EU. Tuski veleposlanik nije želio direktno komentirati probleme s investicijama u Hrvatskoj, ali je poručio da se u investitorima ne smije gledati lopove koji su došli opljačkati zemlju već im osigurati mogućnost zarade i povlaćenja novca iz države u koju plasiraju svoja ulaganja.

"gledajte se na nas - indirektno je kazao veleposlanik Özügergin kazavši kako je mantra Turske stala u četiri riječi: predvidljivost, stabilnost, povjerenje i kredibilitet. Zabavilo je to Damira Vanđelića, direktora investicija Adrisa koji kaže da se u trajanju sudskih procesa na trgovačkom sudu i čestoj izmjeni zakona vidi koliko smo stabilni i predvidljivi, prenosi Večernji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram