Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2013

Velike tvrtke s tržišta u razvoju "rasturaju" svoju europsku i američku konkurenciju

Konzultantska tvrtka Boston Consulting Group identificirala je 100 kompanija za koje tvrdi da igraju pionirsku ulogu u svojim privrednim granama i potiskuju u drugi plan tradicionalne multinacionalne kompanije iz SAD-a i Europe, prenosi BBC...

Tih je 100 kompanija zajedno otvorilo više novih radnih mjesta i ostvarilo bolje poslovne rezultate nego većina kompanija uvrštenih u indeks Njujorške burze dionica S&P 500. Mnoge nove tvrtke izazivači potpuno su nepoznate na Zapadu.

Na popisu je 30 kompanija iz Kine, 20 iz Indije te dvije iz Indonezije (Golden Agri-Resources i Indofood), dvije iz Čilea (Falabella i Latam Airlines Group) i po jedna iz Egipta i Argentine (El Sewedy Industries i Tenaris). Kompanije iz Kolumbije i Katara prvi su se put pridružile tom popisu.

U proteklih pet godina kompanije izazivači otvorile su 1,4 milijuna radnih mjesta, dok je zapošljavanje među tvrtkama čije su dionice uvrštene u indeks S&P 500, ako se izuzmu one financijske, stagniralo, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram