Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2013

Renault u Francuskoj najavio gašenje 7.500 radnih mjesta

Francuski proizvođač automobila Renault objavio je da namjerava ukinuti 7.500 radnih mjesta u matičnoj Francuskoj kako bi postao konkurentniji i utro put zapošljavanju drugih radnika sa specifičnim vještinama...

Iz francuske kompanije napominju da će 5.700 radnih mjesta do 2016. biti ukinuto prirodnim odljevom, a većina tih radnika trebala bi biti uključena u program prijevremenog umirovljenja, proširen na sve zaposlenike koji bi trebali otići u mirovinu u naredne tri godine, navodi se u priopćenju objavljenom u utorak.

"Ukoliko bude potpisan sporazum sa sindikatima, ovo pregrupiranje zaposlenih neće zahtijevati ni zatvaranje tvornice ni kreiranje programa dobrovoljnih otkaza uz otpremninu", rekao je Gerard Leclercq, čelnik Renaultova francuskog poslovanja.

Renault trenutno u Francuskoj zapošljava 44.642 radnika, što znači da namjeravaju ukinuti 17 posto radnih mjesta.

Ukidanje radnih mjesta uštedjet će kompaniji oko 400 milijuna eura fiksnih troškova i otvoriti joj "prostor za investicije i razvoj".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram