Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2012

Audi do 2016. godine želi postati vodeći proizvođač premium klase automobila

Audi planira do 2016. godine u proizvodnju planira uložiti 13 milijardi eura sa ciljem da u budućnosti prestigne Mercedes i BMW i postane najveći svjetski proizvođač premium automobila...

Najveći dio ovih sredstava bit će uložen u razvoj novih modela i tehnologija, kao i u izgradnju novih proizvodnih pogona. Nešto više od 10,5 milijardi eura predviđeno je za modernizaciju postojećih i proizvodnju novih automobila, dok blizu 8 milijardi eura Audi planira investirati u svoje pogone u Njemačkoj, u Ingolstadtu i Neckarsulmu.

Također, Audi će u sljedeće četiri godine proširiti kapacitete svojih pogona u Mađarskoj i Kini i otvoriti potpuno novu tvornicu u Meksiku.

Njemački proizvođač posebnu će pažnju posvetiti poboljšanju učinkovitosti pogonskih jedinica i smanjenju mase svojih modela koristeći nove tehnologije i materijale u samoj konstrukciji. Osim toga, Audi želi dodatno unaprijediti svoje modele s električnim pogonom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram