Zatvori
Audi e-tron
Foto: ARHIVA
PoslovniPuls
08/05/2023

Audi bilježi snažnu potražnju za električnim automobilima

Njemački proizvođač luksuznih automobila, Audi, a koji posluje unutar koncerna Volkswagen, objavio je poslovne rezultate za prvi kvartal ove godine, a koji ocrtavaju snažan rast potražnje za modelima na električni pogon (EV).

U prvih tri mjeseca ove godine, Audi je tako ukupno isporučio 34,584 EV-a, što je povećanje od 43% u odnosu na 24,236 isporučenih u prvom kvartalu prošle godine. Najviše su porasle isporuke sljedećih modela:

Audi Q4 e-tron: 21,299
Audi e-tron/Q8 e-tron: 9,693
Audi e-tron GT: 2,997

Kao rezultat toga, električni modeli sada čine udio od 8,2 posto u ukupnoj prodaji Audi automobila.

Od siječnja do ožujka 2023., Audi je udvostručio broj proizvedenih baterijskih električnih vozila (BEV) na 47,660 proizvedenih automobila, u usporedbi s 22,614 u istom razdoblju prošle godine. Luksuzni njemački proizvođač automobila tvrdi kako je to povećanje rezultat poboljšanja lanca opskrbe.

"Povećali smo isporuku svih električnih modela za 43%. To pokazuje koliko je privlačan naš električni portfelj. I s najvećom ofenzivom modela u povijesti Audija, počevši s Q6 e-tronom u drugoj polovici godine, dajemo pravi odgovor na ubrzani popularnosti električne mobilnosti", izjavio je CEO Audija, Markus Duesmann.

Od 43 milijarde eura planiranog investicijskog proračuna Audija za idućih pet godina, čak 28 milijardi eura bit će posvećeno razvoju električnih automobila. Iz Audija i dalje najavljuju kako od 2026. godine na tržište namjeravaju izbacivati isključivo nove modele električnih automobila.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram