Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2012

Kraj jedne medijske ere: Newsweek objavio posljednju naslovnicu svog tiskanog izdanja

Legendarni amrički časopis Newsweek objavio je kako će izgledati naslovna strana posljednjeg tiskanog izdanja prije nego što, kako je već ranije najavljeno, prijeđe na isključivo digitalnu verziju u 2013. godini...

Izdanje od 31. prosinca nosi naslovnu stranicu s crno - bijelom fotografijom središta Newsweeka na Manhattanu s natpisom "#Poslijednje tiskano izdanje".

Urednica časopisa Tina Brown kazala je kako Newsweek ulazi u novo poglavlje u povijesti te medijske kuće koja je uvijek bila "u duhu" ispred svoje konkurencije.

"U tom duhu mi činimo i ovaj posljednji veliki zaokret, prihvaćajući digitalni medij koji će i naša konkurencija na kraju morati prihvatiti s podjednakim žarom", objasnila je Brown.

Prvi broj Newsweeka izašao je 17. veljaće 1933. godine, a na naslovnoj strani imao je sedam fotografija, po jednu priču za svaki dan u tjednu. U zlatno doba imao je tiražu od tri milijuna primjeraka, ali je uvijek bio za korak iza svog glavnog rivala, časopisa "Time". Dolaskom interneta i online izdanja, naklada i prihodi od oglašavanja bili su u stalnom padu, piše BBC.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram