Zatvori
Poslovni Puls
24/12/2012

Mikrovijesti ključ preživljavanja lokalnih novina i medija?

Dok naklade velikih novina u Europi i SAD-u opadaju, jedne lokalne novine u Švicarskoj zarađuju sasvim pristojno objavljujući isključivo "mikrovijesti" važne i zanimljive tamošnjim čitateljima...

Zašto bismo pisali o Baracku Obami?, zapitao se Urs Gossweiler, izdavač lista Jungfrau Zeitung, internetskih novina koje dva puta tjedno izlaze i u tiskanom izdanju. "Ne radimo to. Naše čitatelje zasigurno zanima i Obama, ali za to imaju druge izvore. Mi im želimo donijeti ono što očekuju od Jungfrau Zeitunga, a to je lokalni sadržaj", rekao je Gosswuiler, izdavač novina koje sebe nazivaju radikalno lokalnim.

"To znači da smo usredotočeni na lokalno tržište, i u pogledu korisnika i u pogledu sadržaja. Mnogo novina ima lokalna tržišta, ali misle kako bi trebale biti isključivo izvor koji lokalnim stanovnicima prenosi vijesti iz svijeta", rekao je Gossweiler u uredu novina u Internakenu, jednom od najpopularnijih švicarskih zimovališta.

Ciljana publika toga lista je 45.000 stanovnika koji žive na 1.230 četvornih kilometara okruga Interlaken-Oberhasli. Uz nakladu od 8.000 primjeraka, novine se mogu pregledavati i na aplikacijama za iPhone i iPad, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram