Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2012

Bez milosti za nogomet: Španjolskom "Deportivu" prijeti stečaj?

Deportivo de La Coruna će otići u stečaj ako ne postigne dogovor sa španjolskim poreznim vlastima prije kraja godine, izjavio je predsjednik kluba Augusto Cesar Lendoiro...

Akcija španjolske vlade na visoke porezne račune rezultirala je time da su prihodi Deportiva, španjolskog prvaka iz 2000., zamrznuti, a zbog toga su porezni dugovi još narasli.

Lokalni mediji javljaju da Deportivo poreznim vlastima duguje oko 34 milijuna eura, a da ukupan dug iznosi preko sto milijuna eura.

"Ili ćemo postići dogovor s vlastima prije kraja godine ili idemo u stečaj. Ne možemo čekati više", izjavio je Lendoiro dodajući kako klub ima dva prijedloga kako da dugove isplati u cijelosti.

"Deportivo vodi pregovore na dvije strane. Jedno je postizanje dogovora s poreznim vlastima za ukidanjem embarga na prihode i postizanje srednjoročnog ili dugoročnog rješenja. Drugo rješenje je ulazak u stečaj", rekao je predsjednik sindikata igrača Luis Rubiales.

Deportivo je prošle sezone ušao u prvu ligu, ali sada je pri dnu ljestvice sa tek 12 bodova nakon 16 kola.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram