Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2012

Todorića sustigla kriza: U prvih devet mjeseci prepolovljena Agrokorova dobit!

Najveća hrvatska privatna kompanija, Agrokor, prepolovila je u prvih devet mjeseci ove godine dobit, dok su im prihodi blago porasli...

Bloomberg javlja da je neto dobit Agrokora u prvih devet mjeseci ove godine iznosila 202 milijuna kuna, za razliku od lanjskih 406 milijuna kuna. EBITDA je porasla za 2 posto na 1,95 milijardi kuna, dok je prihod Agrokora narastao za 1,8 posto na 22 milijardi kuna.

"Ostvarili smo rast ove godine, ali nam je neto dobit pala zbog negativnih tečajnih razlika, posebno onih povezanih sa srpskim dinarom kao i zbog povećanih troškova financiranja", izjavili su iz Agrokora.

Bloomberg podsjeća da premda su neke članice koncerna Agrokor, kao što je maloprodajni lanac Konzum izlistane na Burzi, holding društvo u kojem Ivica Todorić drži 90 posto dionica – nije. Kompanija koja je u bivšoj Jugoslaviji prva po veličini prihoda svoje poslovne rezultate u cijelosti pokazuje samo svojim investitorima.

Za ruskog analitičara kojeg je Bloomberg anketirao, ovo nisu loši rezultati: "Dobra je vijest što je Agrokor zadržao nivo profitabilnosti, dok je pad neto dobiti rezultat tečajnih razlika", kazao je Mikhail Galkin. Pohvalio je i Konzum jer je poboljšao marže, zadržavajući cijene nepromijenjenima i režući troškove, prenosi T-Portal.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram