Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2012

Nevjerojatno: Francuski sat iz 19. stoljeća prodan na aukciji za gotovo 40 milijuna kuna

Francuski sat izrađen 1835. godine prodan je u utorak na aukciji za 6,8 milijuna dolara što je najviša cijena plaćena za neki sat na aukcijama...

Sat Duc d'Orleans Breguet Sympathique aukcijska kuća Sotheby's procijenila je na više od pet milijuna dolara. Sat je posljednji put na aukciji prodan 1999. kada ga je Time Museum uz Rockforda prodao za 5.777.500 dolara, rekordnih u to doba, a bio je naajtraktvniji primjerak na Sothebysovoj aukciji satova ovoga tjedna u New Yorku.

Ukupno je Sotheby's postigao također rekordan iznos u prodaji satova od 11,7 milijuna dolara. Aukcijska kuća nije imenovala kupca ali je rekla da je to privatni muzej.

Rijetki Sympathique satovi pomogli su učvršćivanju slave francuskog urara Abraham-Loiusa Bregueta, rekao je Sotheby's u izjavi. Sat je visok gotovo 60 centimetara i jedan od dvanaestak Sympathique satova za koje se zna da postoje. Breguetove satove naručivali su ruska i španjolska kraljevska kuća, Napoleon i britanski kralj George IV, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram