Zatvori
Poslovni Puls
03/12/2012

Laponija dobila hotel od leda koji će se na proljeće otopiti: Noćenje stoji 800 eura

U Jukkasjaerviju, malome selu u švedskoj Laponiji, na samome sjeveru zemlje dvadesetak radnika u debelim parkama gradi hotel od ledenih blokova koji će se otopiti u proljeće kada nastupi zatopljenje. Hotel će imati šezdesetak soba...

Arhitekti su zamislili divovski iglu s arkadama, nekoliko ledenih kupola, barom i više dvorana, pa čak i kapelicom u kojoj će se za nekoliko tjedana sklapati brakovi i obavljati krštenja. Icehotel bi svoja vrata prvim gostima trebao otvoriti 7. prosinca.

Gosti će spavati na krevetima prekrivenim lisičjim krznom u krznenim vrećama za spavanje. Pri odlasku iz hotela svi će gosti dobiti potvrdu da su proveli noć na minus sedam Celzijusovih stupnjeva.

Temperature su vani puno niže, ponekad dosegnu i - 40 stupnjeva ispod nule, no u hotelu je "puno toplije", najniža temperatura je -8. Noćenje u ovakvom hotelu stoji između 2200 i 7000 kruna, tj. između 255 i 810 eura, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram