Zatvori
Poslovni Puls
30/11/2012

NEOČEKIVANO: Hrvatska pošta ulazi u biznis otkupa zlata od građana?

Hrvatska pošta ulazi u trenutačno najunosniji legalni biznis u Hrvatskoj - otkup zlata. Nova usluga trebala bi biti predstavljena sljedećega tjedna, a prema prvim informacijama, u prvoj fazi zlato će se otkupljivati u 30 poštanskih ureda, a u slučaju pozitivnih poslovnih pokazatelja otkup bi se obavljao u čak dvjestotinjak njih...

"Tržište otkupa zlata u Hrvatskoj, ali i cijeloj Europi, bilježi velik rast, ali i potencijal za nove prihode. Trenutačno je Hrvatska pošta u fazi ugovaranja i pripreme pilot-projekta koji će u sljedećem razdoblju zaživjeti u određenom broju poštanskih ureda te će se, ovisno o uspješnosti, projekt širiti i u druge poštanske urede. Tom uslugom Hrvatska pošta svakako želi ostvariti nove prihode, ali prije svega, osigurati i posao te očuvati sigurna radna mjesta", poručili su iz HP-a.

Zlato će na poštanskim šalterima otkupljivati djelatnici Pošte. Oni već prolaze posebnu edukaciju. Kako kažu u Pošti, otkupna mjesta na koja će klijenti donositi svoje zlato bit će opremljena svom suvremenom opremom koja se koristi za procjenu vrijednosti zlata te programom koji će prema svim kvalitativnim i kvantitativnim mjerilima izračunati vrijednost.

"Usluga će se provoditi na visokoj razini. Osigurani su, naravno, svi uvjeti, uključujući posebne mjere sigurnosne zaštite", kazala je Jo Kempen iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte, a prenosi T-Portal.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram