Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2012

Švicarske i Australske bebe imaju najbolje temelje za siguran i prosperitetan život

Economist Intelligence Unit, sestrinska tvrtka britanskog Economista, odlučila je istražiti koja će zemlja djeci rođenoj 2013. pružiti najbolje mogućnosti za zdrav, siguran i prosperitetan život...

Istraživači su usporedili indeks kvalitete života s rezultatima osobnog doživljaja sreće. Bogatstvo može jako pomoći, ali nije jedini i isključivi parametar prosperiteta. U obzir se moraju uzeti i stvari kao što su kriminal, povjerenje u javne institucije, baš kao i zdrav obiteljski život i geografski položaj.

Usporedivši sve to, istraživači su došli do rezultata da je Švicarska najbolje mjesto za rođenje u idućoj godini. U stopu je slijedi Australija, a zatim desetak država od kojih su pola europske zemlje, ali samo je jedna iz eurozone - Nizozemska.

Među prvih deset nema ni Njemačke, ni Francuske ni Britanije. Amerika je pala na 16. mjesto jer je zadužena do grla. Nisu se dobro plasirale ni države takozvanog brzog ekonomskog razvoja: Brazil, Rusija, Indija i Kina. Među 80 ispitivanih najgore mjesto za novorođenče u 2013. uvjerljivo je pripalo Nigeriji, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram