Zatvori
Poslovni Puls
26/11/2012

Službena maskota Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu je mravojed "Fuleco"

Službena maskota Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. u Brazilu, a riječ je o rijetkoj vrsti brazilskog mravojeda, zvat će se Fuleco...

Biralo se između tri imena, Amijubi, Fuleco ili Zuzeco, a na glasovanju putem interneta sudjelovalo je milijun i 700 tisuća Brazilaca, a njih 48 posto odabralo je ime Fuleco.

Fuleco je kovanica riječi "futebol" i "ecologia", a organizatori ističu da se izborom tog imena želi poslati poruka o brizi za okoliš.

Brazilski mravojed (Tolypeutes tricinctus), koji je u prirodi svjetlo smeđe boje, kao maskota SP-a je u bojama brazilske zastave - žute, zelene i plave. Riječ je o ugroženoj životinjskoj vrsti, koja zajedno sa repom dosegne između 40 i 53 centimetra, te teži do kilogram i pol. Hrani se mravima i termitima. Ima vrlo efikasnu obranu od predatora, smota se u loptu i tako se brani od neprijatelja.

Svjetska prvenstva u nogometu prvi su puta dobila maskotu 1966. godine, kada je domaćin bila Engleska. Tadašnja maskota bio je lav Willie, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram