Zatvori
Poslovni Puls
23/11/2012

Prostitucija kao savršeni primjer kapitalističkog ekonomskog modela

Francuska Zaklada Scelles obavila je istraživanje u 54 država svijeta i došla do zabrinjavajućih podataka o prostituciji kao unosnom gospodarskom tržištu...

"Žene se katkad kupuju za nekoliko eura, a na zapadnim tržištima donose prosječnu zaradu od 150.000 eura neto na godinu.
Prostitucija je u globaliziranom svijetu postala vrlo unosno gospodarsko tržište kojim upravlja organizirani kriminal prema kapitalističkom modelu niskih ulaganja i visokog profita", piše francuska Zaklada Scelles u godišnjem izvješću objavljenom u srijedu.

U dokumentu od 480 stranica pod naslovom "Seksualna eksploatacija: prostitucija i organizirani zločin" nastalom na temelju istraživanja u 54 države autori ističu kako je to tržište "uzoran kapitalistički model".

Organizirani kriminal djeluje po kapitalističkom načelu niskih ulaganja jer se žene novače u siromašnim zemljama i područjima građanskih ratova i oružanih sukoba.

Uvoze se na razvijena tržišta gdje se preprodaju po visokoj cijeni, stoji u izvješću koje prenosi CivilnoDruštvo.

Foto: acidcow.com

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram