Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2012

Zbog ulaska u EU Dubrovnik će možda imati slabiju turističku sezonu

Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj se razgovaralo o rezultatima u 2012. godini te planovima i problemima koji se očekuju u 2013. godini...

Na sjednici se raspravljalo o programu rada i financijskom planu za 2013., a za turističke rezultate u prvih deset mjeseci ove godine istaknuto je kako su oni – izvrsni. Naime,  u tom je razdoblju zabilježeno 10 posto dolazaka i 12 posto noćenja više nego u 2011. godini. Stoga je na sjednici izražena zahvalnost svima koji su sudjelovali u pružanju turističkih usluga.Isto tako, istaknuti su i problemi koji očekuju TZ DNŽ u idućoj sezoni.

Dio problema će nastati zbog novog režima na graničnom prijelazima od ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Jedni se odnose na vizni režim turista iz Rusije, Ukrajine i Turske, a drugi na sam prelazak granice kod Neuma i na Karasovićima odnosno na mogućnost da veće kontrole znatno uspore prelazak granice.

Problem je i činjenica da brodar Jadrolinija nema objavljene linije za sljedeću godinu, što otežava odnosno onemogućuju predbilježbe gostiju i stvara dojam kako tih linija neće ni biti.

Stoga je odlučeno da će se Ministarstvu turizma uputiti dopis i u njemu naglasiti navedeni problemi. Sudionici sastanka podsjetili su kako je na Danima turizma s ministrom Veljkom Ostojićem  bilo govora o ovim problemima te da je ministar, svjestan novih otegotnih okolnosti, i sam odlučio poduzeti neke radnje kako bi se problemi prevladali ili barem ublažili, javlja Dubrovački vjesnik.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram