Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2012

Danas je Svjetski dan televizije - najutjecajnijeg medija ikada

Generalna skupština UN-a današnji je dan proglasila Svjetskim danom televizije. Namjera je bila da potakne svjetske nacije da programe usredotoče na mir i sigurnost...

Za 70 godina postojanja, televizija je postala najutjecajniji medij. Čak 98 posto domaćinstava u svijetu svakodnevno gleda programe na takozvanom malom ekranu, a na našim prostorima se televizija dnevno gleda u prosjeku jedan sat više nego u Europi. Do 18. godine, prosječno dijete na našim prostorima osim gledanja u ekran više vremena provede samo spavajući.

Tehnologija korisnicima komercijalno dostupna od 1928. godine, u posljednjih pet iz temelja se promijenila. Nakon šest desetljeća analognog, s početak novog milenija nastupio je digitalni prijenos. Gledateljima su ponuđene inovativne usluge o kakvima su do tada mogli samo sanjati.

Stručnjaci se slažu da se sa širenjem televizije znatno povećao prostor za manipulaciju javnim mišljenjem. Zato treba dobro razmisliti što gledati i ne slijepo vjerovati svemu onome što nam je servirano na malim ekranima, piše HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram