Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2012

Borislav Škegro: Privatizacija nije bila promašaj, sve smo radili legalno uz natječaje

Restrukturiranje javnih poduzeća tema je koja uvijek skrene na privatizaciju iz davnih vremena, pogotovo kada na panelu sjedi Borislav Škegro...

Akter politike 90-ih izazvan provokativnim pitanjem o grijesima privatizacije postavljenim na panelu u sklopu 20. Savjetovanja o ekonomskoj politici 2012. u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista podsjetio je na stara vremena.

"Svaka privatizacija napravljena je uz neki natječaj. Nije istina da je Kutle dobio 170 tvrtki, on je na natječaju kupio neke od njih", istaknuo je Škegro u dogovoru na prozivke da su poklonili i uništili razne tvrtke pa tako i Belje, prenosi T-Portal.

"Belje je do 1998. bilo na nedostupnom području. Nakon mirne reintegracije Ministarstvo financija je upucalo 60 milijuna maraka u Belje znajući da se to nikad neće vratiti. Belje danas cvate, ljudi rade i proizvode i zadovoljni su", poručio je Škegro.

Kad su se već pitanjima vratili u stara vremena, Škegro je iskoristio priliku da razbije još jednu zabludu iz prošlosti. "Božo Prka uveo je PDV, a ne Škegro. Škegro se zatekao na mjestu ministra financija kada je zakon stupio na snagu", ispričao je pa istaknuo da se on nije slagao s uvođenjem poreza koji se kolokvijalno i danas zove "Škegrin PDV", ali ga je poštujući zakone uveo u sustav.

"U tijeku je Interliber. Dobio sam po glavi zbog Prkinog PDV-a na knjige, a Škegrina je jedino nulta stopa PDV-a. Vidite koliko sam bio socijalno osjetljiv. A sada kad Linić uvodi PDV na knjigu, mlijeko i kruh ja trijumfiram jer sada oni koji su me napadali moraju reterirati", poručio je Škegro.

Na panelu posvećenom restrukturiranju javnih poduzeća Škegro je kazao da je nužno slijediti logiku profita u svim tvrtkama, a ako se to ne primijeni, slijedi propast tvrtke...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram