Zatvori
Poslovni Puls
14/11/2012

Island zbog turizma želi promijeniti ime?

Islandska turistička zajednica vjeruje kako bi ta zemlja privlačila mnogo više turista samo kada bi - promijenila ime...

Naime, oni svijetu žele predstaviti sve svoje prirodne ljepote i povijesne znamenitosti i ne žele da im zemlju povezuju isključivo s ledom, vjetrovima i hladnoćom (Iceland: ice - led, land - zemlja).

Upravo zbog toga je Turistička zajednica odlučila otvoriti web stranicu na kojoj je moguće ponuditi prijedlog za novo ime.

Među prijedlozima su se našli nazivi: Niceland, Danceland, Dreamland, Spaceland, Jump For Joy Land, Catch-A-Cloud Land pa čak i OMGWTFland.

Natječaj završava 21. ožujka kada će grupa za ekonomski razvoj Islanda odabrati pobjednika. Naravno, islandski parlament nema nikakvu obavezu da promijeni ime, međutim moguće je da do toga zaista i dođe.

Prema predanju, viking Floki Vilgeroarson je bio među prvima koji su posjetili otok i nazvao ga je Iceland - Island, ne zbog leda, već zbog toga kako bi obeshrabrio one koji bi eventualno željeli tu doseliti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram