Zatvori
Poslovni Puls
01/11/2012

Hillary Clinton: Imate veliki potencijal, ali morate poboljšati investicijsku klimu

Američka državna tajnica Hillary Clinton pružila je u Zagrebu snažnu potporu Hrvatskoj za ulazak u EU, ali i upozorila Zagreb da nastavi s gospodarskim reformama i poboljša investicijsku klimu za američke i druge ulagače....

"Jedva čekam ulazak Hrvatske u EU i to vrlo skoro", rekla je Hillary Clinton na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Ivom Josipovićem nakon njihova susreta.

Upitana očekuje li da će se to, unatoč problemima sa Slovenijom, dogoditi kako je i planirano 1. srpnja 2013., državna tajnica je rekla da su je Josipović i premijer Zoran Milanović uvjerili da će Hrvatska biti spremna za članstvo. Dodala je da je Hrvatska "sidro"u regiji, prosperitetna zemlja koja može biti primjer susjedima.

Odgovarajući na pitanja novinara Hillary Clinton rekla je kako je Hrvatska odlična destinacija za investicije. "Vidimo potencijal, podržavamo Hrvatsku u nastojanjma da se smanje administrativni postupci i da se ubrza privatizacija. Spremni smo pomoći, imamo nekoliko programa za stvaranje dobre klime za poduzetnike", izjavila je Clinton.

Da postoji veliki interes američkih kompanija za ulaganjem u Hrvatsku, potvrdila je Clinton u razgovoru na sastanku s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem. "Hrvatska ima golem potencijal i optimistični smo u pogledu vaše budućnosti", naglasila je Clinton. Državna tajnica je čestitala hrvatskoj vladi na poduzetim mjerama u smjeru stabilizacije proračuna.

Milanović i Clinton razgovarali su o skorom hrvatskom ulasku u Europsku uniju i o situaciji u regiji pri čemu je premijer istaknuo nedvojbenu potporu RH euro-atlantskim aspiracijama svojih susjeda. U hrvatskom je interesu da naši susjedi postanu dio Europske unije, kazao je premijer i dodao da Europska unija znači stabilnost.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram