Zatvori
Jasmin Hadzic
30/10/2012

Disney kupio Lucasfilm! Novi Star Wars film stiže u kina 2015. godine!

Gotovo nevjerojatne vijesti večeras stižu iz američke filmske industrije...

Medijski titan Disney kupio je filmsku kuću Lucasfilm u čijem se vlasništvu nalaze dvije velike filmske franšize - "Star Wars" i "Indiana Jones". Lucasfilm je u 100-postotnom vlasništvu filmaša, producenta i biznismena Georgea Lucasa.

Vrijednost preuzimanja procjenjuje se na nešto više od 4 milijarde američkih dolara.

"Vrijeme je da Star Wars prepustim novoj generaciji filmaša. Uvjeren sam da će Lucasfilm pod Disneyjevom kapom i vodstvom Kathleen Kennedy pomoći Star Warsima da nastave živjeti i 'cvjetati' još nekoliko naraštaja", poručio je Lucas.

Lucasfilm upravlja i s tvrtkama LucasArts (proizvodnja video igara), ILM (digitalni efekti) i Skywalker Sound (audio i glazbena produkcija).

U samom priopćenju Disney je najavio izlazak novog Star Wars filma koji će se radnjom nastaviti na kraj originalne trilogije, a u kino distribuciji trebao bi se naći 2015. godine.

Star Wars filmovi do sada su Lucasfilmu osigurali zaradu od 4,4 milijardi dolara, a hoće li Disney nakon neslavne "nove trilogije" vratiti sjaj najobožavanijoj znanstveno-fantastičnoj franšizi svih vremena - vidjet ćemo vrlo skoro...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram