Zatvori
Poslovni Puls
26/10/2012

Udobno se smjestite i uživajte: Styria i EPH su ušli u pravi medijski rat!

Afere potresaju hrvatsku političku i medijsku scenu. Nakon otkrića o izlistavanju telefonskih poziva, slijedilo je još jedno. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zapravo je podstanar Ninoslava Pavića, medijskog magnata i suvlasnika Europapress holdinga...

Ministar kaže da se stanom koristi još iz vremena dok je bio zaposlenik EPH. Tvrdi kako nikada nije imao izravan ugovor o njegovu najmu, nego su ugovorni odnos regulirali Sabor i Agencija za upravljanje državnom imovinom. Iako vlasnik stana, Pavićeva tvrtka Com.com, državi duguje 2 i pol milijuna kuna, Agencija je svaki mjesec uredno plaćala najam u iznosu od dvije i pol tisuće kuna.

Oporba poziva na ostavku ministra, a afere koje su se zaredale komentirali su predsjednik i premijer. I dok Ivo Josipović vjeruje da će ministar Ranko Ostojić i Vlada razumno objasnit o čemu se radi, Zoran Milanović ističe da onaj koji je htio istjerati lisicu, istjerao je grizlija ili bivola.

A iz naslova današnjih novina, jasno je da ćemo još neko vrijeme gledati žestoku borbu dvaju vodećih dnevnih listova za čitatelje i aferu za koju premijer Milanović kaže da je hrvatski Watergate. Jutarnji list, naime, tvrdi da se radi o najozbiljnijem političkom skandalu u kojemu glavnu ulogu ima Tomislav Karamarko, a pomaže mu Večernji list. Jutarnji piše da su hrvatska javnost i mediji razotkrili njihovu zajedničku tajnu operaciju kojoj je cilj bio zaštititi kriminalne skupine povezane s tajnim službama.

A Večernji list odgovara da se radi o šest laži Jutarnjega i Ninoslava Pavića jer Večernji nije pisao da je bilo tko prisluškivan nego da su se izlistavali telefonski ispisi i to na nelegalan način. Tvrde i da je ministar unutarnjih poslova u očitom sukobu interesa, jer živi u unajmljenom stanu medijskoga tajkuna Ninoslava Pavića, te da takvog primjera nema u Europi, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram