Zatvori
Jasmin Hadzic
25/10/2012

SLUŽBENO: Trendy oglasnik privatnog smještaja Airbnb osigurao 117 milijuna dolara za daljnji razvoj

Trendy servis za rezervaciju privatnog smještaja zaključio je novu ulagačku rundu...

Američki Airbnb - društveni servis za rezervaciju privatnog smještaja objavio je zaključenje nove ulagačke runde teške čak 117 milijuna američkih dolara! U ovom trenutku nije jasno da li je dio ulagačke runde i Peter Thiel, prvi Facebookov investitor, koji je, pisalo se, ozbiljno zainteresiran za Airbnb.

BusinessInsider javlja kako su u Airbnb uložili njegovi "stari" financijski pokrovitelji - venture capital fondovi Andreessen Horowitz i Sequoia Capital.

- Inovativni servis za rezervaciju privatnog smještaja Airbnb.com upravo je kupio svog britanskog konkurenta

Airbnb je osnovan 2008. godine u San Franciscu, a do sada je, zaključno s najnovijim ulaganjem, prikupio kapital od 337 milijuna dolara.

SF startup često se spominje kao mogući kandidat za izlazak na burzu u vidu IPO-a - a nakon posljednjeg ulaganja to izgleda sasvim izvjesno.

Najveći oglasnik privatnog turističkog smještaja, Homeaway, prošle je godine izašao na Njujoršku burzu i danas ima tržišnu kapitalizaciju od 2,09 milijardi dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram