Zatvori
Poslovni Puls
17/10/2012

Naprasna ostavka Vikrama Pandita, jednog od najmoćnijih ljudi američkog bankarstva

POVEZANE OBJAVE:

Američki bankovni div Citigroup objavio je u utorak da je Vikram Pandit podnio ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora i člana uprave...

Uprava je jednoglasnom odlukom za Panditova nasljednika izabrala Michaela Corbata, menadžera zaduženog za bančino poslovanje na području Europe, Bliskog Istoka i Afrike.

Neočekivani potez uslijedio je samo dan nakon što je treća najveća američka banka izvijestila o padu dobiti u trećem tromjesečju za 88 posto. Oštar pad dobiti pripisuje se golemim jednokratnim troškovima.

Pandit smatra da je kolega Corbat "prava osoba" da ga naslijedi na čelu banke, za koju ističe da je iz financijske krize u 2008. izišla kao snažna institucija.

"S obzirom na napredak koji smo postigli u posljednjih nekoliko godina, zaključio sam da je sada pravi trenutak da netko drugi preuzme kormilo u Citigroupu", kazao je Pandit u priopćenju.

Ostavku je dao i predsjednik uprave Citija i glavni poslovni direktor John Havens, koji je po vlastitim riječima planirao otići u mirovinu krajem godine ali je nakon Panditove ostavke, kaže, odlučio otići ranije, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram