Zatvori
Jasmin Hadzic
16/10/2012

New York Times: Posjedovanjem Blackberryja postajete predmet poruge

Kanadski Blackberry još do prije nekoliko godina bio je vodeći igrač na tržištu pametnih telefona, danas preživljava skupljajući ostatke iza Applea i Samsunga...

Kao da nije bilo dovoljno da mu se udio na američkom tržištu spustio na mizernih 5 posto, New York Times sada piše kako posjedovanjem Blackberryja dobrovoljno postajete predmetom poruge i ruganja!

"Sramim se što ga posjedujem", ispričala je NYT-u jedna prodajna menadžerica koja kaže kako se na zabavama i sastancima ne usuđuje izvaditi Blackberry kojeg u svojoj torbi "skriva" ispod iPada. Kaže kako se boji da će je njezini poslovni partneri osuđivati jer koristi RIM-ov "pametni" telefon.

Blackberry se možda još uvijek dobro prodaje u Indiji i Indoneziji, ali u SAD-u posjedovanje Blackberryja postala je prava rijetkost. U Silicijskoj dolini više nitko ne posjeduje Blackberry, a čak su i velike korporacije odustale od Blackberryja. Bijela kuća više ne traži da dužnosnici koriste isključivo Blackberry uređaje već im je ponuđen Appleov iPhone, a investicijska banka Goldman Sachs svoje nove zaposlenike također upućuje na iPhone.

Budućnost kanadskog RIM-a ovisi o sljedećoj godini kada na tržište stiže nova generacija Blackberry uređaja, no mnogi se pitaju da li je Blackberry već mrtav s obzirom na potpunu dominaciju iOS i Android mobilnih uređaja, piše NYT.

RIM je u prvoj polovici ove godine ostvario gubitak od 753 milijuna dolara. Prošle godine u istom polugodištu zabilježena je neto dobit od 1 milijarde dolara.

Blackberry kola idu nizbrdo, a stječe se dojam da kočnice ne rade...

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram