Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2012

Tajvanski proizvođač mobitela HTC zabilježio pad kvartalne dobiti od čak 79 posto!

Tajvanska kompanija za proizvodnju pametnih telefona HTC u trećem kvartalu ove godine zabilježila je pad dobiti od 79 posto i sve je jasnije da gubi bitku sa Samsungom i Appleom, svojim najvećim rivalima...

Za razliku od prošlogodišnje neto dobiti od 18,68 milijardi dolara za period od srpnja do rujna, neto dobit za ovogodišnji treći kvartal iznosi samo 3,9 milijardi dolara.

Analitičari vjeruju da HTC najvjerojatnije neće moći sustići svoje rivale u skorijoj budućnosti. Prema njihovim riječima, strategija tvrtke o smanjenju broja modela dovela je do toga da sada moraju razviti veoma uspješan model za 2013. godinu. Sve dok takav model ne izađe na tržište, HTC će nastaviti "krvariti" novac, napominju analitičari.

Nakon objavljivanja rezultata za treći kvartal, cijena dionica HTC-a pala je za sedam posto, a od početka godine cijena njihovih dionica pala je za 44 posto, prenosi BBC.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram